Bettfysiologi

Förbättre bettfunktionen

Tandprotetik kan hjälpa bettfysiologi genom att åtgärda eller förbättra problem som påverkar bettfunktionen. 

En av de vanligaste applikationerna inom tandprotetik är justering av tandpositionen genom ortodontisk behandling med tandställningar. Tandställningar kan hjälpa till att korrigera problem som överbett, underbett, snedställda tänder eller kryssbett. Genom att korrigera dessa problem kan tandställningar förbättra bettfunktionen, vilket kan leda till bättre tuggning, matsmältning och övergripande hälsa.

I sammanfattning kan tandprotetik hjälpa bettfysiologi genom att korrigera eller återställa bettfunktionen, vilket kan leda till bättre hälsa och livskvalitet.

Våra andra tjänster

Fast protetik

Tandprotetik innebär att ersätta förlorade tänder med skalfasader, krona, bro eller implantat. Vi kan ofta ge olika alternativ till behandling. 

Implantat

Ditt leende är en stor del av dig, och ett vackert sådant kan höja din självkänsla. Utöver det är det så klart även viktigt att din tuggförmåga är optimal.

Avtagbar protetik

Avtagbar tandprotetik är en typ av tandprotes som kan tas ut och sättas in av patienten själv. Detta skiljer sig från fast tandprotetik som sitter fast i munnen.