Fast Protetik

Ersätta förlorade tänder

Tandprotetik innebär att ersätta förlorade tänder med fastsittande och lösa tänder. Vi kan ofta ge olika alternativ till behandling. Du kan antingen få fastsittande eller lösa tänder.

Man kan få hel- eller delprotes beroende på om man behöver ersätta en hel tandrad eller bara enstaka tänder.

Om det är så att du har tänder kvar, tar tandläkaren tar avtryck av dina befintliga tänder samt av käken. Efter det utformar en tandtekniker protesen – denna liknar dina egna tänder. Tandläkaren drar ut de tänder som ska ersättas och den nya tandprotesen sätts in. I vissa fall kan tandprotesen komma att justeras då formen kan ändras under läkningen.

En vaxmall används om tänderna i käken redan är borta. Med vaxmallen mäter tandläkaren var de nya tänderna ska sitta. Ni kommer tillsammans fram till färg och form på de nya tänderna.

Kontakta oss gärna för mer information så hjälper vi dig.

Våra andra tjänster

Implantat

Vår implantatavdelning har arbetat med många olika typer av implantat, både vad gäller typ och namn på implantatsystem, allt utifrån tandläkarens ordination.

Avtagbar protetik

Avtagbar protetik är en väldigt gammal avdelning inom tandtekniken. Den konventionella metoden har på senare år ändrats till mer digitaliserade metoder

Bettfysiologi

Kejlls tandteknik har lång erfarenhet av allt som rör bettfysiologi och har därför kategoriserat detta område till en egen avdelning på vårt labb.